Educație cu profit

EDUCAȚIE  CU  PROFIT

  Proiectul   Educație  cu  profit , desfășurat în perioada februarie – decembrie  2015, este un proiect cofinanțat  din  FONDUL  SOCIAL  EUROPEAN  prin  Programul  Operațional  Sectorial  Dezvoltarea Resurselor  Umane 2017/2013.

   Proiectul a fost inițiat de Fundația Corona  Iași  în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, S.C. Info Educația SRL și Camera de Comerț și Industrie Alba și și-a propus implementarea metodei  Firma de exercițiu, prin care se urmărește dezvoltarea cunoștințelor și aptitudinilor necesare în procesul de inserție pe piața muncii.

   La nivelul Colegiului Național  „D.Cantemir” au funcționat , în această perioadă, 4 firme de exercițiu coordonate de d-nii profesori  Lungu Daniela, Piștea Daniela, Sticlaru Dana și Pricope Ion și d-na prof. Filip Gabriela-Felicia, coordonator la nivel de liceu.

  În aceste firme, alcătuite din câte 8 elevi,au fost derulate toate etapele ce trebuie parcurse pentru înființarea și autorizarea acestora. Firmele au desfășurat activități similare funcționării unei firme reale: proceduri de selecție a personalului, crearea de departamente, realizarea ofertei de produse, cataloage, liste de prețuri, reclame, broșuri, întocmirea și semnarea de contracte, comenzi, (furnizori,clienți), facturi, chitanțe, tranzacții, strategii de comunicare etc.

   În luna septembrie, 2015 am participat la Târgul firmelor de exercițiu, desfășurat  la  Iași, unde elevii și-au promovat firma și produsele și au încheiat contracte și activități specifice afacerilor.

   Elevii au fost foarte entuziasmați de această activitate și s-au comportat ca adevărați oameni de afaceri. Au învățat tehnici de negociere, munca în echipă, modalități de interacționare cu partenerii de afaceri și cu clienții și învățarea prin experiență.

 Pregătirea  materialelor pentru prezentarea standului  rezervat fiecărei firme în Sala Pașilor Pierduți din cadrul Universității  „Al. I. Cuza” din Iași  a prilejuit implicarea tuturor membrilor firmei  și valorificarea ideilor cu adevărat originale.

   Au fost acordate și premii pentru standurile organizate și cel mai bun plan de afaceri.

   Firma  TEMARI  SRL  coordonată de d-na Lungu Daniela a obținut premiul pentru cel mai bun plan de afaceri. Același premiu a obținut și eleva Merloiu Lavinia coordonată de d-na prof. Sticlaru Dana-Cerasela.

   Finalitatea acestui proiect a constituit o experiență utilă pentru elevii implicați, oferindu-le o rampă de lansare  ca  viitori antreprenori. Din discuțiile cu aceștia am dedus că nu vor ezita să valorifice oportunitățile existente și experiența trăită.

       Firmele  participante au fost:

         VIA  TRANS  SRL                              –  prof. coordonator   PIȘTEA   DANIELA

         SC MĂCELARUL   ISCUSIT             –  prof. coordonator    STICLARU DANA-CERASELA

         TEMARI    SRL                      –  prof. coordonator     LUNGU  DANIELA

         D.C. GRAPHICS   SRL         –  prof. coordonator     PRICOPE  ION

 

INTERVIURI